Leacurile „băbești” distrug dinții

0

Românii folosesc încă metode empirice pentru a-și trata problemele dentare, recurgând la usturoi, alcool, pătrunjel, aspirină, tămâie sau deodorant, afirmă dr. Laura Mocanu, specialist în stomatologie generală, Art Implant, menționând că toate acestea sunt un adevărat dezastru pentru dinți.

Astfel, aspirina (acidul acetilsalicilic) arde la suprafață și în adâncime zona pe care este aplicată, spray-urile răcoresc pe moment, dar substanțele toxice pe care le conțin afectează nervul, care este sensibil la orice factor extern sau intern, practic intoxicându-l; sarea are efect de deshidratare și, de fapt, conservă infecția din profunzime, tămâia este un element destul de agresiv care intoxică nervul, fiind o rășină puternică și îl descompune, ceea ce nu rezolvă problema în profunzime, ci distruge cu totul dintele bolnav.

”Pe oameni îi sperie mirosul și bâzâitul turbinei, dar și seringa, așa că preferă să caute singuri soluții de calmare pentru durerile apărute brusc, printre alimentele sau lucrurile pe care le au prin casă. Din păcate, mai există și problema lipsei cabinetelor dentare și a posibilităților materiale, mai ales la sate. Oamenii trebuie să înțeleagă însă că orice cabinet dentar e mai bun decât acele așa-zise tratamente și, pe lângă faptul că rezolvă problema în 10-15 minute, îi ajută să-și păstreze dintele pe arcadă”, a spus dr. Mocanu.

Toate substanțele aplicate pe dintele respectiv accelerează necroza/gangrena, pentru că de cele mai multe ori acesta are o zonă expusă și inflamată din cauza căreia doare, a mai explicat specialistul stomatolog. Deși pentru o perioadă scurtă poate exista o ușoară stopare a durerii, este o falsă impresie – e posibil să ”adoarmă” puțin nervul pulpar, dar bolile și bacteriile pulpare se agravează, iar în anumite cazuri astfel de tratamente pot duce la stadii cronice de boală.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.