Mai mulți bani pentru alimentația bolnavilor din spitale

0

Ministerul Sănătății intenționează să actualizeze valoarea alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice, începând cu luna august a acestui an. Baremul privind alocaţiile de hrană nu a mai fost modificat din anul 2008, se arată într-un comunicat de presă al instituției.
Valoarea alocațiilor de hrană se situează, în prezent, între 7,0 lei şi 13,0 lei pentru bolnavii adulţi, corespunzător bolilor pentru care sunt internaţi şi între 1,8 lei şi 14,5 lei pentru copii, pe categorii de vârstă şi afecţiuni. Propunerile privind actualizarea alocațiilor de hrană sunt între 9,5 lei şi 17,0 lei pentru bolnavii adulţi, corespunzător bolilor pentru care sunt internaţi şi 2,5 lei şi 16,0 lei pentru copii, pe categorii de vârstă şi afecţiuni. Această creștere se încadrează în bugetele de venituri şi cheltuieli pentru unităţile sanitare.
Autoritățile locale care dețin management spitalicesc, prin hotărâri de consiliu, pot creşte baremul stabilit prin hotărârea de guvern, dar vor suporta majorările din bugetele proprii. Şi persoanele fizice beneficiare pot solicita majorarea acestor baremuri, dar vor suporta cheltuielile suplimentare corespunzătoare, se menționează în comunicatul de presă.
Ministerul Sănătăţii a postat pe pagina de web www.ms.ro, la secțiunea transparență decizională, proiectul de Hotărâre de Guvern privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.