Maraton pentru tinerii cu autism

0

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR), alături de Houston NPA, organizează sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 10.00, în Parcul Izvor un maraton dedicat persoanelor cu autism, la care sunt invitați pasionații de alergare interesați să sprijine tinerii cu autism, purtându-le mesajul mai departe.

“Maratonul Autismului” este primul eveniment organizat în cadrul campaniei naționale “Omul din spatele autismului”, desfășurată în perioada august-decembrie 2011 și având drept scop principal informarea opiniei publice cu privire la Tulburările din Spectrul Autist, în cazul adolescenților și adulților, dar și strângerea de fonduri necesare pentru construirea unei Case Familiale în Soveja, județul Vrancea, un centru rezidențial și de lucru dedicat adolescenților și adulților cu autism.

Organizatorii propun participanților două trasee: unul pentru copii (cu vârsta până în 14 ani) de 1 km  și unul pentru adulți, de 3 km (fără limită de vârstă).

Startul se va da la ora 10:00 pentru copii și la ora 11 pentru adulți, iar concurentii se pot înscrie în ziua evenimentului la standurile amenajate în Parcul Izvor, începând cu ora 8:30.

În parc va fi amplasată o urnă specială pentru donații, suma strânsă urmând să fie folosită la construirea Case Familiale din Soveja.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.