Medicamente noi, produse prin biotehnologie, în melanomul malign şi bolile cardiovasculare

0

Compania farmaceutică Amgen, producător de medicamente produse prin biotehnologie, prezentă şi în România, a anunţat că are în ultima fază de cercetare clinică două medicamente pentru tratamentul melanomului malign şi al mielomului multiplu, în pregătire pentru a fi lansate fiind şi două medicamente în domeniul cardiovascular.

Compania, care a aniversat cinci ani de prezenţă pe piaţa din România, are o cifră de afaceri de 40 de milioane de dolari şi activează în mai multe arii terapeutice: oncologie, osteoporoză, nefrologie, boli rare şi cardiologie.

“Doar în ultimii doi ani, peste 1.500 de pacienţi români au beneficiat gratuit de terapiile pe care le dezvoltă Amgen, prin intermediul studiilor clinice la care au participat. Sperăm ca bugetul alocat sănătăţii din România să crească, astfel încât să permită introducerea de noi terapii pe lista de medicamente compensate, pentru ca, dincolo de pacienţii care au şansa să beneficieze gratuit de aceste terapii prin participarea la studii clinice, un număr din ce în ce mai mare de pacienţi români să poată fi trataţi cu terapii personalizate”, a spus Gábor Sztaniszláv, directorul general al companiei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Prof. Gheorghe – Andrei Dan, reputat specialist în cardiologie, Spitalul Colentina, a explicat mecanismul prin care medicamentele biologice pot acţiona pentru scăderea colesterolului din sânge, protejând astfel pacienţii de bolile cardiovasculare, prima cauză de mortalitate la nivelul vieţii moderne.

Compania a relocat anul trecut în România o mare parte din divizia care se ocupă de monitorizare, diagnosticare și apărare împotriva atacurilor cibernetice, Information Security Operation Center.

Compania investeşte în fiecare an un sfert din cifra de afaceri pentru dezvoltarea de medicamente inovatoare şi biosimilare, având la aceste moment peste 40 de terapii biologice şi 6 produse biosimilare.

Fondată acum 35 de ani, Amgen are în portofoliu 13 produse şi este prezentă în peste 75 de țări la nivel mondial, înregistrând anul trecut o cifră de afaceri de 20 de miliarde de dolari.

Biotehnologia se referă la orice tehnologie care se bazează pe organisme vii sau pe sisteme biologice ca să dezvolte alte produse.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.