Medici americani operează la Craiova, în cadrul unei acțiuni de voluntariat

0

O echipă de medici voluntari din California, Statele Unite, colaboratori ai ONG-ului „Women for World Health“ va realiza, la Spitalul Județean din Craiova, aproximativ o sută de intervenții chirurgicale pentru copiii și adulții care au nevoie de operații de chirurgie facială, chirurgie plastică şi reparatorie. Misiunea medicală se va desfășura în perioada 17-26 mai.

Medicii din cadrul Secției de Chirurgie Pediatrică selectează în prezent cazurile care vor fi tratate, urmând ca numărul acestora să ajungă la o sută. Pentru înscriere sau recomandarea unui pacient care are nevoie de operație, îl puteți contacta pe dr. Andrei Zavate, prin e-mail: azavate@gmail.com.
Echipa din SUA este compusă din doi chirurgi plasticieni, doi anesteziști, doi medici pediatri, șase asistente specializate în chirurgia plastică, un translator, patru coordonatori de proiect și alți voluntari de la „Women for World Health“. Director medical în cadrul acestei organizații este dr. Amy G. Wandel (co-fondator „Women for World Health“), chirurg plastician în marina americană, care a participat până acum la 25 de misiuni medicale de acest gen. Organizația americană a mai derulat programe similare și în țări din Africa și America de Sud.

Medicii din cadrul Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova s-au implicat în organizarea unui proiect dedicat copiilor și adulților din Oltenia, care au nevoie de operații de chirurgie facială, chirurgie plastică şi reparatorie. Intervențiile vor fi efectuate de o echipă de medici voluntari din California (SUA) aparținând „Women for World Health“, organizație nonprofit care a derulat de-a lungul timpului o serie de misiuni medicale de acest gen în țări din Africa și America de Sud.

Echipa medicală va aduce nu doar instrumentarul, ci şi consumabilele, de la fire de sutură, medicamente, anestezice etc. Operațiile care vor avea loc vizează malformaţii faciale, cum ar fi despicături de buză, despicături de palat (cerul gurii); hemangioame (tumori vasculare); operaţii de corecţie a diverselor atitudini vicioase de la nivelul capului, membrelor superioare şi inferioare, cauzate de cicatrice vicioase după arsuri întinse şi profunde; operaţii de reconstrucţie după accidente soldate cu amputaţii la niveluri diverse pentru mâini şi picioare; malformaţii congenitale ale mâinii, sindactilie (degete lipite) sau polidactilie (degete supranumerare).

Colaborarea s-ar putea prelungi și dincolo de misiunea punctuală cu schimburi de experiență între medici, dar și cu ajutoare constând în echipamente medicale.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.