Medicii nu sunt funcționari publici

0

Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România îşi exprimă satisfacţia pentru aprobarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 2/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, în forma în care a fost adoptată prima oară de Parlamentul României, înlăturând astfel obiecțiile Președinției. În acest moment, Ordonanța 2/2014 nu mai poate fi respinsă și trebuie să fie promulgată în forma sa inițială, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Colegiul Medicilor le mulțumește celor 80 de senatori și 287 de deputați, pentru că “au înțeles că profesia medicală este una liberală și că medicii nu pot fi asimilați cu funcționarii publici”.

În opinia Colegiului, această măsură reprezintă “un mesaj care va perceput pozitiv de către corpul profesional al medicilor”, dat fiind că exodul medicilor, cu care România se confruntă în ultimii ani, este datorat şi faptului “că nu li se protejează independența în realizarea actelor profesionale”.

În opinia Colegiului Medicilor, acest prim pas trebuie continuat prin adoptarea, ]n continuare, a unor acte legislative care “să consolideze poziția medicului și să apere interesele pacientului”.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.