Medicover: Investiție de 20 de milioane de euro într-un nou spital

0

Grupul suedez Medicover a inaugurat la București un spital cu o capacitate de 122 de paturi într-o clădire cu șapte niveluri din zona Aviației, în care lucrează 25 de medici full-time, la care se adaugă medicii specialiști din rețeaua Medicover.

Prezent la inaugurare, fondatorul grupului Medicover, Jonas Jochnick a afirmat că, pe termen mediu, nu are în plan deschiderea unui alt spital în România. „Poate în trei-cinci ani vom realiza o nouă investiție de acest gen. În Polonia, avem un spital de patru ori mai mare decât acesta, însă Polonia a mers puțin mai departe în crearea condițiilor care să susțină o astfel de investiție. Pe termen mediu, internționăm să ne extindem serviciile în ambulator, să vindem asigurarea de sănătate Medicover chiar către persoane fizice, nu doar companii și să folosim eficient acest spital”, a spus fondatorul Medicover.

 

Venituri de 200 de milioane de lei

 

Fredrik Ragmark, CEO-ul grupului, a spus că anul acesta se așteaptă la venituri de 200 de milioane de lei în România, menționând că Medicover este o companie orientată pe termen lung. „Avem o mie de angajați în România și în fiecare an am angajat aproximativ 200 de persoane, însă investițiile au nevoie de timp pentru a se dezvolta”, a spus acesta.

De la deschiderea sa operațională, pe 26 ianuarie a.c., Spitalul Medicover a tratat peste o mie de pacienți, a făcut aproximativ o sută de internări, cele mai solicitate fiind din sfera chirurgiei, maternității și pediatriei; 54 de operații chirurgicale au fost  realizate în cadrul spitalului și opt nașteri.

“Spitalul Medicover este un proiect finalizat în aproximativ doi ani, în urma unei investiţii totale de 20 milioane euro în construcţie şi echipamente. În doar o lună de activitate am avut venituri de 100.000 euro. În acest context estimăm ca la finalul anului 2012 să înregistrăm un venit de patru milioane de euro”, a declarat Dr. Cătălina Bălan, Director General Medicover România.

Conf. Univ. Dr. Petre Brătilă, Director Medical al Spitalului Medicover şi şeful departamentului de Obstetrică-Ginecologie a afirmat că unul dintre obiective este transformarea spitalului într-un centru de excelență în domeniul chirurgiei generale (chirurgia hepatobiliară) și a chirurgiei ginecologice (publică și reconstructivă) prin intermediul echipei medicale care cuprinde peste o sută de medici, angajați permanenți și colaboratori.

Spitalul cuprinde un departament de Chirurgie (Chirurgie Ginecologică, Chirurgie Generală, Chirurgie Ortopedică, Chirurgie Vasculară, Chirurgie ORL, Chirurgie Urologică), bloc operator cu trei săli de operaţie, două săli de naştere, unitate terapie intensivă nou-născuţi, unitate terapie intensivă, spitalizare de zi şi spitalizare continuă pentru adulţi şi pediatrie, departament imagistică, maternitate, departament pediatrie, ambulator cu 25 cabinete medicale, săli pentru investigaţii paraclinice.

 

 

Creșterea pieței medicale private, dependentă de reforma sistemului sanitar

 

Dr. Bogdan Pană, director executiv pentru Spitalul și Clinicile Medicover a spus că se așteaptă ca piața serviciilor medicale private să se stabilizeze, chiar să existe o creștere ușoară. „Nu mă aștept atât la o creștere din punctul de vedere al volumului, cât la apariția mai multor linii de specialitate. Creșterea ca volum depinde de realizarea reformei în sectorul sanitar, la fel ca și evoluția pieței asigurărilor de sănătate”, a spus Dr. Bogdan Pană. Directorul Medicover a menționat că tendința de migrare a personalului medical către alte țări sau către instituțiile medicale private se menține. „Așteptările unui medic din România sunt de minimum 700 de euro. Este o șansă a țării să se investească în sistemul medical privat astfel încât medicii care au fost pregătiți aici să rămână în țară și să lucreze pentru sănătatea românilor”, a punctat Dr. Bogdan Pană.

Medicover deține 11 clinici în București, Cluj, Constanța, Iaşi, Timişoara, Ploieşti, Braşov, operând totodată laboratoarele Synevo și are peste 80.000 de pacienți anual – angajați ai celor peste 1.500 de companii abonate sau persoane fizice neabonate.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.