Medicul Călin Gălășeanu, noul președinte ARPIM: Principala mea misiune este consolidarea relației cu autoritățile

0

Călin Gălășeanu, Country Manager Bristol-Myers Squibb (BMS), a fost ales Președinte al ARPIM în cadrul Adunării Generale a Asociației, la începutul acestui an.

Gălășeanu este medic de profesie și are o experiență de peste 15 ani în industria farmaceutică. A ocupat funcții de management în cadrul departamentelor de Marketing, Vânzări și Medical ale companiei Schering AG România și funcții de conducere, în ultimii 7 ani în departamentele de Government Affairs și Market Acces în cadrul companiei pe care o conduce din luna aprilie a anului 2012.

,,Consider că principala mea misiune în calitate de președinte ARPIM este de a consolida relația cu autoritățile și ceilalți parteneri și împreună să creem un sistem de sănătate performant, fără să uităm că elementul central este pacientul român. Astfel, companiile membre ARPIM pun la dispoziția autorităților și partenerilor expertiza lor pentru a contribui la dezvoltarea unui sistem de sănătate în beneficiul pacientului și în același timp a unui mediu de business etic, predictibil și transparent.

Tratarea unui pacient depinde de două elemente esențiale: diagnosticul corect și tratamentul potrivit. Tocmai de aceea, în centrul activității companiilor noastre se află cercetarea și dezvoltarea de tratamente care uneori pot face diferență între viață și moarte. Dar când vorbim de tratamente nu ne oprim la partea de dezvoltare a noilor terapii. Pacienții trebuie să aibă acces la cele mai bune opțiuni de tratament și este datoria asociației de a contribui alături de decidenții din sistemul de sănătate la facilitarea accesului pacienților la acestea”, a spus noul președinte ARPIM.

Anterior lui Călin Gălășeanu, președinția ARPIM a fost detinutムde către Makis Papataxiarchis, Managing Director al Johnson & Johnson România și  Janssen România.

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) este organizația care susține obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente originale, prezente în România. Acestea realizeazムîmpreunムpeste 70% din valoarea pieței farmaceutice românești.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.