Membrii Colegiului Psihologilor vor primi acasă actele de atestare și certificare

0

Actele de atestare și de certificare profesională a membrilor Colegiului Psihologilor vor fi trimise la domiciliul acestora, cheltuielile de expediție urmând să fie acoperite din bugetul Colegiului; de asemenea, pentru psihologii care doresc să profeseze în străinătate, certificatele de conformitate vor fi eliberate și în limba engleză, se arată într-un comunicat de presă al Colegiului.

“Am luat această decizie întrucât am avut multe solicitări din partea membrilor noştri, în ciuda multor opinii nefavorabile, pentru a-i scuti de la plata unor cheltuieli inutile cu deplasarea în Bucureşti. Din câte cunosc, suntem prima organizaţie profesională care adopta aceasta modalitate de expediere a atestatelor profesionale pentru membrii săi”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Anitei, președintele Colegiului Psihologilor din România.

Documentele vor fi trimise prin poştă începând cu data de 1 ianuarie 2013, la adresa specificata de către psihologi, costurile de expediere fiind suportate din bugetul Colegiului Psihologilor din România.

De asemenea, Colegiului Psihologilor din România eliberează psihologilor romani care doresc să profeseze în stele membre ale Uniunii Europene, începând cu aceeaşi dată, certificatele de conformitate şi în limba engleză. Acest fapt facilitează accesul psihologilor romani pe piaţa serviciilor psihologice din Uniunea Europeană şi reduce în mod semnificativ cheltuielile efectuate de către membri cu recunoaşterea profesională.

Singurul document de autorizare profesională recunoscut la nivelul Uniunii Europene pentru psihologii romani este atestatul de liberă practica însoţit de certificatul de conformitate, emise de către Colegiul Psihologilor din România, autoritate de reglementare naţională înregistrată la Comisia Europeană.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.