Ministerul Sănătății: Achiziții cu economie

0

În perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va demara procedurile de achiziţie la nivel centralizat, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

 
“Vrem ca viitoarele achiziţii centralizate pe care Ministerul Sănătăţii le va organiza să se realizeze transparent şi să aducă la buget sume suplimentare din economiile preconizate. Dacă, de exemplu, la achiziţionarea stenturilor sau a defibrilatoarelor vom face economii de 10 procente, acest lucru va însemna cu 5-10% mai mulţi pacienţi trataţi. Vor fi luate în considerare toate măsurile astfel încât procedurile să nu poate fi blocate. Se vor face pachete de produse achiziţionate pe regiuni”, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, menționând că este mult mai uşor de monitorizat o achiziţie la nivel centralizat decât mii de achiziţii derulate de către unităţile sanitare.

Oficialul Ministerului a adăugat că, în această perioadă, sunt analizate toate posibilităţile de organizare a licitaţiilor, atât cu Agenţia Naţională de Reglementare a Achiziţiilor Publice, cât şi cu alte instituţii care se ocupă de acest domeniu şi că, în curând, vor fi publicate pe site-ul de specialitate www.seap.ro şi primele anunţuri de participare. De asemenea, Ministerul Sănătăţii va beneficia de susținerea experților în achiziţii din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.