Ministerul Sănătății deblochează peste 2700 de posturi de medici, asistenți medicali și personal auxiliar

0

 

Ministerul Sănătății intenționează să deblocheze 2766 posturi din sistemul sanitar începând cu a doua jumătate a lunii august, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern privind ocuparea posturilor vacantate după data de 01.01.2012 de personal de specialitate medico-sanitar, auxiliar sanitar şi personal de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi unităţile sanitare al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale. Dintre cele 2766 de posturi care vor fi deblocate la nivel naţional, 507 sunt repartizate medicilor, 1218 asistenţilor medicali, iar 928 sunt posturi pentru personal auxiliar (infirmieri, ambulanţieri, brancardieri).

“Este vorba de posturile care s-au vacantat după data de 1 ianuarie 2012, astfel încât ocuparea acestora nu determină un impact financiar suplimentar deoarece sunt bugetate şi cheltuielile de personal aferente sunt prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate, a declarat ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi.

Demersul urmăreşte diminuarea deficitului de personal deja existent în sistemul sanitar și va fi pus în practică în a doua jumătate a lunii august, după ce proiectul de act normativ va încheia perioada de dezbatere publică şi va fi aprobat de Guvernul României. Pe parcursul a trei ani, peste 21.000 de posturi au fost eliberate, iar în prima jumătate a anului 2012 au rămas vacante 2.766 posturi, creându-se astfel un spaţiu bugetar care permite ocuparea acestora.

În primăvara acestui an, Ministerul Sănătăţii a mai deblocat 500 de posturi în sistemul sanitar, atât în unităţile din reţeaua proprie, cât şi în cele care sunt administrate de autorităţile locale. Pentru aceste posturi, concursurile de angajare sunt în curs de desfăşurare.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.