Ministrul Ritli a predat cheile de la sănătate lui Vasile Cepoi

0

Predare de ștafetă astăzi, la Ministerul Sănătății, după ce ex-ministrul Ladislau Ritli a făcut un scurt bilanț al ministeriatului său și a predat cheile de la birou noului ministru al Sănătății, Vasile Cepoi.

“În timpul mandatului meu am dat prioritate proiectelor medicale, ne-am concentrat asupra reglementării pieței farmaceutice, asupra medicinei primare, dotării rețelei secundare și de urgență și programelor profilactice în domeniul bolilor netransmisibile”, a punctat dr. Ladislau Ritli. “Spre deosebire de ceilalți miniștri, eu am norocul să-l cunosc personal pe succesorul meu, am și lucrat în ultimele patru luni împreună. Sănătatea va fi în mâini bune, care va continua proiectele pe care împreună le-am discutat – legea sănătății, screeningul de col uterin”, a mai spus Ritli.

Noul Ministru al Sănătății, Vasile Cepoi, a subliniat că este pentru prima dată când există o continuitate de proiecte și reformă la Ministerul Sănătății, angajându-se că va finaliza legea sănătății pe 30 iunie. El a precizat că discuțiile au ajuns în Consiliile consultative, la faza discuțiilor pe text. “Sper ca la începutul lunii iunie să intru cu acest proiect de lege în Guvern”, a punctat Cepoi, care a mai subliniat intanția de a întări acțiunile de prevenție, și în special proiectul de screening al cancerului de col uterin.

De asemenea, Cepoi a precizat că prin Unifarm și Antibiotice Iași vor fi aduse treptat în țară cele 26 de citostatice pentru care nu exită interes comercial din partea producătorilor și distribuitorilor, deoarece sunt prea ieftine. La acest moment două dintre medicamentele citostatice care lipseau sunt deja în țară, iar alte patru în curs de a fi achiziționate.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.