Mortalitatea prin boli cardiovasculare, în scădere cu 25% față de acum zece ani

0

Rata mortalității prin boli cardiovasculare în România a scăzut cu 25,5% față de ultimii zece ani, potrivit European Heart Journal. În cazul bărbaților, aceasta este de 1.143,9 la 100.000 de bărbaţi, iar în cazul femeilor, de 903,9 la 100.000 de femei. Totuși, comparativ, în ţări precum Franţa, Israel, Spania, Danemarca, Olanda, Elveţia sau Marea Britanie, rata mortalităţii cauzate de aceste afecțiuni este de sub 250 decese la 100.000 de femei şi sub 300 de decese la 100.000 de bărbaţi.

“Strategia Societăţii Române de Cardiologie presupune identificarea problemelor de sănătate cardiovasculară din România. Din acest motiv, anul acesta, Congresul Naţional de Cardiologie și-a propus abordarea interdisciplinară a bolilor cardiovasculare, cu scopul de a crea, împreună cu medici de alte specialităţi, programe de sănătate pentru îmbunătăţirea vieţii pacienţilor”, a declarat Dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu, Preşedintele Societăţii Române de Cardiologie.

Anul acesta, Congresul Naţional de Cardiologie a avut loc la Sinaia, în perioada 17-19 septembrie, reunind aproape 3.000 de medici, reprezentanţi de marcă ai comunităţii universitare şi ai cercetării ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

Programul științific al evenimentului a vizat aspecte relevante legate de diagnosticul și tratamentul bolilor cardiovasculare, mizând pe implicarea medicilor de familie, nefrologi, endocrinologi, neurologi, diabetologi, geneticieni, anestezişti, geriatri, pediatri şi oncologi.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.