MS: Fostul director al Cantacuzino, responsabil de declinul instituţiei

0

Ministerul Sănătăţii (MS) spune – într-un comunicat de presă – că fostul director general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino este responsabil pentru declinul instituţiei.

„Regretăm atitudinea iresponsabilă a fostului Director General, Radu Iordăchel, despre care suntem îndreptățiți să afirmăm că a fost principala cauză a declinului Institutului. După mai multe eforturi de a-l convinge să-și realizeze atribuțiile de serviciu, Consiliul de Administrație a considerat că schimbarea d-lui Radu Iordăchel este necesară pentru a relansa activitatea Institutului. (…) Din păcate, dl Iordăchel nu dorește să-și asume nici măcar acum faptul că a făcut mult rău Institutului. Acuzațiile infantile, motivațiile hilare și neasumarea responsabilității reprezintă esența activității d-lui Iordăchel”, se arată în comunicatul MS.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, l-a revocat la sfârşitul lunii iulie pe Radu Iordăchel din funcţia de manager al Institutului Cantacuzino. MS susține punctele de vedere prezentate în urma Raportului Corpului de Control, care a fundamentat decizia revocării din funcție. MS a dispus Corpului de Control verificarea sumelor achitate necuvenit și imputarea lor fostului director.

Pe de altă parte, într-o conferinţă de presă separată, fostul director al Instituţiei a spus că ilegalităţile sunt de partea ministrului Sănătăţii, care a numit patru noi membri în Consiliul de Administraţie, deşi avea dreptul numai la doi, pentru a putea controla mai bine instituţia. De asemenea, la solicitarea ministrului Sănătăţii Consiliul de Administraţie se întâlneşte săptămânal, nu lunar.

În comunicatul MS se precizează că au fost luate măsurile necesare pentru repornirea producției de vaccin gripal şi pentru retehnologizarea liniei de BCG. În plan financiar, au fost renegociate mai multe contracte și renegociate altele, realizându-se o economie de cca 25.000 euro.  De asemenea, au fost demarate negocieri pentru semnarea contractului colectiv de muncă, la nivel de unitate, a fost elaborat un plan de măsuri de rentabilizare a activității Institutului și au avut loc discuții cu privire la găsirea altor surse de venit.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.