MS: Peste 150 de milioane de lei pentru tratamentul urgențelor majore

0

Ministerul Sănătăţii va aloca din această lună 158 milioane lei pentru achiziţii de medicamente şi materiale sanitare necesare în tratamentul urgenţelor medicale majore în 79 de spitale din țară, se arată într-un comunicat de presă.

“Odată cu preluarea mandatului de ministru al Sănătăţii, am demarat în regim de urgenţă procedurile necesare pentru derularea Programului Naţional de Servicii Medicale de Urgenţă. Astăzi am semnat ordinul care asigură fondurile necesare derulării fără sincope a acestui program”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Sumele alocate vor fi suficiente pentru cumpărarea de seringi, perfuzii, catetere, dar și medicamente și reactivi, fără de care multe urgenţe nu puteau fi tratate corespunzător, a precizat ministrul Sănătăţii.

 

20 de milioane de lei pentru bolnavii cu infarct miocardic acut

De asemenea, a fost deblocată suma de 20 de milioane de lei pentru materiale şi medicamente necesare bolnavilor diagnosticaţi cu infarct miocardic acut, internaţi în secţiile de terapie intensivă, suma fiind aprobată prin ordin de ministru.

“Programele au fost definitivate de Comisiile de Specialitate ATI şi Cardiologie împreună cu specialiştii din Ministerul Sănătăţii încă  de la începutul anului. Banii de la buget au existat. Dar, în mod inexplicabil, fosta conducere a ministerului a blocat semnarea şi, implicit, demararea acestor programe. Acest lucru a creat probleme în îngrijirea acestor pacienţi şi îngrijorare în rândul personalului medical”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii are ca obiectiv strategic sănătatea pacienţilor din România, Nicolae Bănicioiu adăugând că oricât de sărac ar fi un sistem sanitar, asigurarea îngrijirii pacienţilor aflaţi între viaţă şi moarte trebuie să fie un obiectiv prioritar, cu atât mai mult cu cât acest sistem face parte şi din Strategia Naţională de Răspuns în Situaţii Deosebite, în caz de calamităţi naturale şi atacurile teroriste.

Cele două ordine ale Ministrului vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.