Nicolae Bănicioiu, ministru interimar al Sănătății

0

Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului și Sportului, a fost numit ministru interimar al Sănătăţii până pe 4 martie, în locul lui Eugen Nicolăescu.

Bănicioiu (33 de ani), a absolvit Facultatea de Stomatologie din cadrul UMF “Carol Davila” în 2004, ocupând între 2002 şi 2004 funcția de preşedinte al Asociaţiei Studenţilor din România, iar între 2000 şi 2004, pe cea de preşedinte a Asociaţiei Studenţilor Stomatologi. Ministrul interimar a  fost vicepreşedinte al Tineretului Social-Democrat din 2004 şi preşedinte al organizației din 2007. Este deputat din 2004.

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu și-a depus demisia pe 26 februarie, alături de ceilalți miniștri PNL, în urma ruperii alianței politice USL. Acesta a declarat  că regretă faptul că toată reforma în Sănătate a fost blocată pentru moment, subliniind că, din punct de vedere legislativ, proiectele asumate de Ministerul Sănătății (pachetul de bază de servicii medicale, noua lista de medicamente, proiectele pilot privind statutul spitalelor și creșterea veniturilor medicilor şi echipelor medicale, malpraxisul, strategia naţională de sănătate) se află în diferite stadii în procesul de aprobare.

Nicolăescu a ocupat pentru cel mai mult timp fotoliul de Ministru al Sănătății – mai mult de patru ani, cumulând acest mandat cu cel din guvernul Tăriceanu.

About Author

Raluca Bajenaru

Leave A Reply