Nicolăescu: Situația medicilor care lucrează la stat și în privat nu face obiectul unei decizii; s-a realizat doar o constatare a situației

0

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, a susţinut astăzi o declaraţie de presă cu privire la informaţiile apărute în mass-media ultimelor zile, subliniind că nu există o decizie care să vizeze potențialul conflict de interese în cazul medicilor care lucrează la stat și în privat și că s-a făcut doar o constatare a situației care trebuie luată în calcul și supusă analizei.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că, în perioada următoare, are în vedere demararea de consultări şi discuţii cu reprezentanţii medicilor, dar şi cu cei ai pacienţilor, pe această temă şi a îndemnat la păstrarea unui echilibru în sistem, în beneficiul desfăşurării actului medical în condiţii de normalitate.

În ceea ce priveşte reechilibrarea din punct de vedere financiar a componentelor din cadrul sistemului sanitar, ministrul Sănătăţii a ţinut să sublinieze că deciziile finale vor fi luate doar în cadrul Guvernului, atunci când va fi prezentat proiectul contractului-cadru pentru derularea asistenţei medicale în perioada 2013-2014.

“Este normal ca mai întâi să avem definitivată Legea Bugetului, după care realizăm proiectul de contract-cadru şi după aceea vom putea lua deciziile finale. Vă pot spune, însă, că avem în vedere ca spitalele private să fie finanţate pentru ambulatoriile de specialitate şi spitalizare de zi. De asemenea, vor putea fi finanţate spitalele unice în judeţe, acolo unde unităţile publice nu există şi unde cetăţenii au nevoie şi au dreptul să primească asistenţă medicală”, a declarat Eugen Nicolăescu.

Ministrul a precizat că în următoarea săptămână, după discuţiile cu FMI, vor fi demarate discuţii cu reprezentanţii unităţilor medicale private.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.