Noi teste pentru monitorizarea tratamentului imunosupresor la pacienții cu transplant

0

Două noi teste pentru monitorizarea tratamentului cu medicamente imunosupresoare la pacienții cu transplant de organ au fost lansate recent de către compania elvețiană Roche și vor fi disponibile și în România începând cu ultimul trimestru al anului. Testele funcționează pe platforma cobas e (imunologie) de analizoare modulare, dezvoltată de Roche, care susține fluxurile de lucru în laboratoarele clinice.

“Monitorizarea tratamentului cu medicamente imunosupresoare este o componentă cheie a transplantului, fiind esențială pentru supraviețuirea pe termen lung a pacienților care au beneficiat de transplant de organ,” a declarat cu prilejul lansării Roland Diggelmann, șeful Roche Diagnostics. “Aceste teste de mare sensibilitate oferă personalului medical rezultate precise și consistente cu privire la eficiența regimului terapeutic al pacienților cu transplant”.

Pentru a preveni rejetul organului transplantat, pacienții trebuie să urmeze continuu un tratament imunosupresor după intervenția chirurgicală. Având în vedere că aceste medicamente nu au efect dacă sunt administrate în doze prea mici, iar supradozajul poate provoca, pe de altă parte, efecte adverse severe, este foarte importantă monitorizarea cu precizie a concentrației lor în sângele pacienților.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.