Nouă organizaţii au aderat la Alianţa pentru Sănătate din România

0

Alianța pentru Sănătate din România a acceptat adeziunea a nouă organizații în cadrul Adunării Generale a Membrilor Asociați care a avut loc recent la București. În cadrul Adunării s-au discutat acţiunile şi măsurile necesare pentru rezolvarea atât a celor mai stringente probleme ale tuturor membrilor Alianţei pentru Sănătate din România – noua lege a sănătății și finanțarea sistemului de sănătate, cât și a problemelor specifice fiecărei organizații membre în parte.

Noii membrii ai Alianței pentru Sănătate sunt Societatea Româna de Medicină de Laborator,

Societatea Româna Alzheimer, Asociația Sano-hep România, Asociația Hands Across România,

Asociația Medicilor Rezidenți, Federația Patronatelor Farmaceutice din România, Asociația Osteore,

Asociația pentru Dezvoltare și Sănătate Muriel, Asociația Copiilor cu Boli Cardiace Congenitale.

“Cunoaștem cu toții activitățile susținute din domeniul sănătății ale noilor membri care ni s-au alăturat și suntem onorați să primim în Alianța pentru Sănătate din România organizații cu o vastă experiență și expertiză. Este nevoie ca autoritățile să conștientizeze rolul vital al societății civile organizate în structuri asociative. Prin Alianța pentru Sănătate din România construim un cadru propice pentru argumentarea în fața autorităților publice responsabile și a factorilor politici, în vederea schimbării cadrului legislativ în conformitate cu realitățile și nevoile pacienților”, a afirmat Cristian Hotoboc, președintele Alianței, în cadrul unui comunicat de presă.

Alianța pentru Sănătate din România are 32 de organizaţii membre și își propune identificarea disfuncționalităților din sistemul de sănătate, înlăturarea risipei din sistemul de sănătate și militarea pentru transparență și pentru o finanțare mai bună, se menționează în comunicatul de presă.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.