Novartis a tratat un miliard de persoane în 2011

0

Compania farmaceutică elvețiană Novartis aniversează 15 ani de la înființare, ca urmare a fuziunii dintre Ciba-Geigy şi Sandoz, rezultatul fiind o multinațională care a tratat cu produsele sale, în 2011, peste un miliard de persoane.

„Istoria Novartis şi a companiilor din care a luat naştere ilustrează angajamentul nostru continuu pentru inovaţie, dezvoltare şi productivitate. Ne vom continua activitatea concentraţi pe aspiraţia de a deveni cea mai respectată şi de succes companie farmaceutică din lume”, a declarat Elena Mitova, Director General Novartis România şi Preşedinte al Grupului.

Istoria Novartis începe la mijlocul secolului al XVIII-lea, odată cu naşterea celor trei companii din care s-a format: Geigy, care şi-a început activitatea la mijlocul secolului al XVIII-lea, Ciba, fondată în 1859, și Sandoz, fondată în 1886. În 1970, Ciba şi Geigy au fuzionat pentru a forma Ciba-Geigy, care în 1996 fuzionează cu Sandoz pentru a forma Novartis.

Compania derulează o amplă activitate de cercetare ştiinţifică în care să răspundă problemelor de sănătate din întreaga lume, precum şi pentru facilitarea accesului pacienţilor la servicii medicale. Principala instituție de cercetare este Institutul Novartis pentru Cercetare Biomedicală, care include Institutele pentru Genomică Funcţională, cel pentru Boli Tropicale şi Institutul de Vaccinuri.

Activitatea inovatoare a companiei a fost recunoscută în timp cu 29 de Premiii Galien, considerate echivalentul Premiilor Nobel pentru industria farmaceutică, care marchează realizările din cercetare. Printre inovaţiile premiate se numără Gleevec®/Glivec®, medicament ce a revoluţionat tratamentul pacienţilor care suferă de leucemie mieloidă cronică, şi medicamentul anti-malarie Coartem®,care a salvat aproximativ 1 milion de vieţi. Alte medicamente recunoscute au fost Gilenya®, destinat bolnavilor cu scleroză multiplă, Menveo®, pentru prevenţia bolii meningococice, precum şi Omnitrope®, primul medicament biosimilar din lume.

Compania a creat programe speciale pentru a facilita accesul pacienților la serviciile medicale, prin care 89 de milioane de oameni au primit tratamente pentru malarie, lepră, cancer şi boli oftalmice în 2011. Din 2001 Novartis a tratat mai bine de 450 de milioane de pacienţi cu medicamentul Coartem®, fără a urmări profit, în ţările endemice de malarie. De asemenea, Novartis şi Fundaţia Novartis pentru Dezvoltare Durabilă sunt active, în mod constant, de mai bine de 25 de ani, în lupta împotriva leprei. Peste 14 milioane de oameni s-au vindecat de lepră din 1985, dintre care 5 milioane cu medicamente oferite gratuit de companie.

Portofoliul Novartis conține medicamente inovatoare, produse şi servicii oftalmologice, medicamente generice, vaccinuri şi instrumente de diagnostic, produse OTC şi produse veterinare. În 2011 a atins un nivel al vânzărilor de 58,6 miliarde dolari și a investit 9,6 miliarde dolari în cercetare şi dezvoltare. Este prezentă în 140 de state.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.