Numărul pacienţilor cu afecţiuni hepatice a crescut faţă de 2010

0

Cea de-a cincea ediţie a Congresului Internaţional al Pacienţilor cu afecţiuni hepatice, organizată de Asociaţia SANO-HEP România, asociaţie a pacienţilor cu afecţiuni hepatice, a avut loc vineri, 13 mai, ediţia din acest an a congresului abordând tematica „Afecţiunile hepatice, de la profilaxie la tratament. Necesitatea unei abordări mondiale”.

„În ceea ce priveşte tratamentul afecţiunilor hepatice în România, numărul pacienţilor a crescut cu 500 de persoane faţă de anul 2010, perioada de timp de intrare în tratament a scăzut de la 12 luni la opt luni. Câteva din judeţele României au probleme cu timpul de intrare în tratament din cauza politicilor de sănătate”, a declarat pentru Medica Academica Gheorghe Ionescu, preşedintele SANO-HEP România. Acesta a adăugat că ONG-urile din domeniu simt nevoia sprijinului politic pentru activitatea de prevenţie şi educaţie în rândul populaţiei, pentru scăderea numărului de pacienţi cu hepatite virale, dar şi pentru stimularea donării de organe în vederea operaţiilor de transplant. „Nu este de ajuns ca medicul să lupte pentru însănătoșirea pacientului”, a adăugat Ionescu.

Potrivit preşedintelui SANO-HEP, în România aproximativ două milioane de persoane sunt afectate de virusul hepatic B şi C, fapt care plasează ţara noastră pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte nivelul de răspândire a bolii. (Raluca Băjenaru)

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.