O nouă sesiune de rezidenţiat, pe 25 martie

0

Ministerul Sănătăţii va organiza pe 25 martie a.c. un nou concurs de Rezidențiat pentru cele 98 de locuri și peste 300 de posturi rămase neocupate în sesiunea anterioară, pentru domeniul medicină, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Concursul se va desfăşura numai în Centrul Universitar Bucureşti.
Înscrierile pentru rezidenţiatul pe loc se fac la direcţiile de sănătate publică, respectiv la ministerele cu reţea sanitară proprie, din momentul apariţiei în presă a publicaţiei de concurs până la data de 29 februarie, inclusiv. Înscrierile la rezidenţiatul pe post se vor face la direcţia de sănătate publică a judeţului pentru care aplicanții doresc să concureze, până la aceeaşi dată.
Ministerul Sănătăţii a publicat pentru dezbatere publică, pe pagina de web www.ms.ro, la secţiunea Transparenţă Decizională, proiectul de Ordin privind aprobarea Metodologiei pentru desfăşurarea concursului de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină şi farmacie, sesiunea 25 martie 2012 pentru locurile şi posturile ramase libere în urma sesiunii 20 noiembrie 2011.
Conform proiectului, concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.
Ocuparea locurilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post, clasificarea se face pe fiecare judeţ în parte.
Tinerii medici vor concura pe 98 de locuri şi peste 300 de posturi. Lista completă cu locurile şi posturile scoase la concurs va fi afişată săptămânile următoare pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii şi pe www.rezidenţiat.info.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.