Obiectiv: creșterea capacității de screening

0

Creșterea capacității de screening pentru depistarea bolilor cu impact asupra sănătății publice reprezintă unul dintre principalele obiective ale Ministerului Sănătății, potrivit unui comunicat de presă care vizează campania cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății (7 aprilie). Tema acestui an este acoperirea universală cu servicii de sănătate preventive.  

Ministerul Sănătății implementează anul acesta șapte programe de screening demarate în 2018, în cadrul unui proiect care beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă, în valoare de 193 de milioane de euro. Fondurile vor fi utilizate pentru consolidarea programului naţional de screening şi a capacităţii tehnice a sistemului de sănătate de a furniza servicii medicale preventive. De asemenea, vor continua campaniile de informare a populației și vaccinare împreună cu organizațiile internaționale partenere – UNICEF și OMS.

Anul trecut au crescut veniturile pentru cabinetele medicilor de familie și anul acesta se poartă discuții privind un grant cu Banca Mondială axat în mare parte pe medicina de familie şi medicina comunitară, potrivit comunicatului de presă.  

Ministerul Sănătății vizează și anul acesta proiecte care să crească gradul de cunoaștere și conștientizare al populației privind accesarea serviciilor de prevenție, precum și creșterea gradului de responsabilitate a personalului medical implicat în acordarea serviciilor de acest gen.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.