Oboseala socială favorizează obezitatea

0

Munca şi îndatoririle sociale influenteaza greutatea, alimentand “epidemia” de obezitate în societățile moderne, potrivit unui studiu publicat în jurnalul “Current Biology” și prezentat în România de către MediHelp International. Cercetătorii din Europa au descoperit că nu doar numărul de ore dormite influenţează greutatea, ci și momentul în care te culci sau ora la care te trezești dimineața.

“Cei mai mulți dintre noi trebuie să trăim în funcție de normele și regulile impuse de societate, iar aceasta presupune să ne trezim dimineața devreme și să mergem la muncă. Toți suntem diferiți când vine vorba de cantitatea de somn de care avem nevoie”, afirmă Dr. Stan Goldstein, șeful Clinicii de Consultanță BUPA, Australia.

Potrivit studiului, femeile și bărbații care au folosit un ceas deşteptător pentru a se trezi  devreme în timpul săptămânii, dereglând astfel ceasul natural al organismului, iar apoi au dormit mai mult în weekend sau în zilele libere, erau predispuși să aibă un indice de greutate mai ridicat. Acest studiu subliniază faptul că obiceiurile sănătoase de somn sunt mai importante decât se crede. Astfel, stabilirea unui program relaxant, dar fix, pentru ora de culcare și trezirea aproximativ la aceeași oră în fiecare dimineață, fac parte dintr-o rutină zilnică sănătoasă.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.