Olga Cridland şi Dorica Dan, fondatoare ale unor organizaţii de pacienţi, premiate de revista Avantaje

0

Revista Avantaje a desemnat câştigătoarele titlului Femeia Anului 2011, două dintre premiante fiind fondatoarele unor organizaţii de pacienţi; este vorba de Dorica Dan, preşedinta Asociaţiei Prader Willi, şi de Olga Cridland, preşedinta Asociaţiei PAVEL, asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie şi anemii grave.

Gala premiilor Femeia Anului 2011, organizată de revista Avantaje în parteneriat cu Avon Cosmetics România şi JW Marriott, a acordat nouă premii de excelenţă, la şapte categorii.

Olga Cridland a fost premiată la categoria „Promovarea şi Apărarea Drepturilor Copilului” pentru devotamentul şi dăruirea necondiţionate de care dă dovadă în ajutorarea copiilor bolnavi şi a familiilor lor, iar Dorica Dan la categoria „Iniţiativă în Sprijinul Semenilor”. Dorica Dan este fondatoarea Centrului Pilot NoRo din Zalău, singurul Centru din ţară destinat îngrijirii copiilor cu boli rare, construit în cadrul Parteneriatului Norvegiano-Român pentru progres în bolile rare.

Au mai fost premiate Amalia Enache, prezentatoarea Ştirilor Nopţii de la PRO TV, pentru activitatea de reprezentare a organizaţiei Hope and Home for Children România, actriţa Ada Condeescu, pentru interpretarea din filmele „Eu când vreau să fluier, fluier” şi „Loverboy”, Roxana Togănel, director de proiect al Asociaţiei COLFASA, pentru implementarea în România a proiectului “Femeia contează” pentru promovarea incluziunii sociale ale femeilor cu dizabilităţi, Cristina Guseth, directorul Freedom House România, Angela Baciu, poetă, publicistă, manager pentru proiecte culturale şi educaţionale, Anamaria Schweitzer, director executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră România şi Andreea Marin Bănică, pentru proiectul „Şcoala mamelor”, de consiliere şi asistenţă gratuită a mamelor aflate în dificultate.

Gala Premiilor Femeia Anului a fost prezentată pro-bono de Iuliana Tudor, TVR 1, prezentatoarea emisiunii “O dată-n viaţă”.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.