Olimpicii internaţionali la chimie, premiaţi de Actavis

0

Compania Actavis i-a premiat pe cei patru elevi români care au obţinut medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie de la Washington – Vlad Băcăuanu, Alexandru Paraschiv, Andreea Filip şi Silvian Baltac – în cadrul unui proiect de tradiţie care împlineşte 20 de ani şi care are ca scop susţinerea lotului olimpic la chimie.

O medalie de aur, două de argint şi una de bronz au fost performanţele elevilor români participanţi la Olimpiada internaţională de chimie de la Washington, care a avut loc în perioada 21-30 iulie.

Vlad Băcăuanu, elev în clasa XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti a fost medaliat cu aur, Alexandru Paraschiv, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional ,,Sfântul Sava” din Bucureşti şi Andreea Filip, elevă în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au fost medaliaţi cu argint, iar Silvian Baltac, fost elev al Liceului Teoretic ,,Neagoe Basarab” din Olteniţa a primit medalia de bronz. Actavis a fost alături de lotul elevilor olimpici la chimie, răsplătind performanţele extraordinare ale acestora cu premii în valoare de 6000 de euro (2000 de euro pentru aur, 1500 pentru argint si 1000 de euro pentru bronz).

,,Elevii medaliaţi la Olimpiada de Chimie sunt mândria noastră naţională. Suntem onoraţi să le fim alături şi le mulţumim pentru faptul că prin rezultatele lor promovează valorile autentice româneşti peste hotarele ţării”, a declarat Alina Culcea, Director General Adjunct Actavis.

Actavis este una din cele mai mari companii producătoare de medicamente generice la nivel mondial, cu o unitate de producţie de medicamente oncologice şi în România, şi care, în urma fuziunii din acest an cu Watson, va ajunge pe locul trei în topul mondial al companiilor de profil.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.