Olimpicii la chimie, premiați de Actavis

0

Compania farmaceutică Actavis a premiat, pentru al 22-lea an consecutiv, reprezentanții României la Olimpiada Internațională de Chimie de la Moscova. Maria-Andreea Filip, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti, Murgoci Adrian, absolvent al Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Bucureşti – promoția 2013 și Călugăru Dumitru, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu au adus acasă medalii de argint, iar Mihai Grigore Prună, absolventul Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu”din Baia Mare, promoția 2013 a primit o medalie de bronz.

„Concursul constă într-o probă practică, teoretică și o probă experimentală care anul acesta a fost foarte dificilă, subiectele fiind alese – prin tradiție – de țara-gazdă, de această dată, Federația Rusă. Dacă faci ceva cu pasiune, nu este un sacrificiu, iar copiii au ilustrat acest fapt, astfel încât rezultatele nu au întârziat să apară”, a explicat Daniela Bogdan, Inspector General în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării și coordonatorul lotului național de chimie, alături de Prof. Dr. Marius Andruh.

La Olimpiada Internaţională de Chimie din capitala Rusiei au participat 279 de concurenți din 77 de ţări. Cele mai multe medalii de aur le-au obţinut China, Taiwan, Singapore, Coreea și Ucraina – câte 3 medalii, iar  în topul medaliatelor cu argint se află Japonia şi Iran cu câte 4 medalii, fiind urmate de Belarus, Cehia, Indonezia, România şi Vietnam cu câte 3 medalii, iar cu cele mai multe medalii de bronz s-au întors elevii din Brazilia şi Israel– 4 medalii.

Actavis a investit şi anul acesta peste 27 de mii de euro în performanţele tinerilor prin programul “Actavis susţine performanţa”. Compania a recompensat fiecare medalie de argint cu 1.500 de euro și pe cea de bronz cu 1.000 de euro.

Prin intermediul programului “Actavis susţine performanţa”, elevilor calificați la Olimpiadele Internaționale li se oferă oportunitatea de a vizita fabrica Actavis/Sindan Pharma și posibilitatea de a efectua o zi de practică în laboratoarele de Calitate, realizând diverse exerciții și pregătindu-se atfel pentru proba practică, experimentală a concursului. Cea de-a doua etapă a programului constă în premierea în bani a olimpicilor, urmând ca, în continuare, Actavis să ofere celor care urmează facultăţi de profil din ţară, burse lunare de 300 de euro, precum și posibilitatea de a efectua stagii de pregătire/internship în cadrul companiei în ultimii ani de studiu universitar.

România participă de 45 de ani la acest concurs internaţional, în ultimii 20 de ani obţinând 10 medalii de aur, 41 medalii de argint şi 30 de medalii de bronz. Actavis este din anul 1991 partenerul şi suporterul lotului naţional la olimpiadele internaţionale de chimie, investind peste jumătate de milion de euro în cheltuielile de participare şi transport la acest prestigios concurs internaţional şi răsplătind performanţele prin burse şi premii.

Actavis Romania este parte a grupului global Actavis, al treilea cel mai mare producător de medicamente generice din lume, cu 17.000 de angajați în 62 de țări, punctul forte fiind medicamentele antineoplazice și agenți imunomodulatori. În România, compania are 400 de angajați, jumătate în cadrul  Actavis Sales/Marketing și jumătate în unitatea de producție de medicamente oncologie Sindan Pharma/Actavis Operations.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.