OMS : 860 de copii mor anual în Europa din cauza maltratării

0

Prevalența maltratării copiilor este inacceptabil de mare în regiunea europeană a OMS, variind de la 22,9% pentru abuz fizic, 29,1% pentru abuz emoțional la 13,4% pentru abuz sexual la fete și 5,7% la băieți. Se estimează că 860 de decese pe an la copiii sub 15 ani sunt cauzate de maltratare.

Comitetul Regional pentru Europa al OMS a adoptat o rezoluție pentru a pune în aplicare „Investiția în copii: Planul european de acțiune de prevenire a maltratării copiilor 2015-2020”. Ministerele sănătății din 53 de țări ale Regiunii Europene au sprijinit planul care prevede reducerea cu 20% a relelor tratamente aplicate copilului. Raportul Global despre prevenirea violenței 2014 a arătat că, în timp ce 80% din țările europene au o politică națională privind protecția copilului, de fapt, foarte puține se concentrează pe prevenire.

Planul european de acțiune pentru prevenirea maltratării copiilor 2015-2020 va fi discutat la București în cadrul celei de a 14-a ediții a Conferinței Regionale Europene a Societății Internaționale pentru Prevenirea Abuzului şi Neglijării Copilului (ISPCAN) care va avea loc în perioada 27-30 septembrie.

Printre temele care vor fi dezbătute în cadrul conferinței se numără: sisteme și servicii de protecție a copilului abuzat și neglijat în Europa și în România, siguranța internetului, migrația și minorii neînsoțiți, violența în familie, abuzul în școală, prevenirea abuzului sexual, parenting, activitatea Comisiei Europene privind drepturile copilului.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.