OMS face estimări privind tuberculoza : cu 500.000 mai mulți bolnavi față de 2013

0

Organizația Mondială a Sănătății și-a revizuit estimările legate de numărul de persoane afectate de tuberculoză la nivel mondial, adăugând aproape 500.000. În 2013, nouă millioane de oameni s-au îmbolnăvit de tuberculoză, în creștere față de 8,6 milioane în 2012.

Totuși, numărul de decese cauzate de tuberculoză continuă să scadă, potrivit raportului OMS, deși afecțiunea este a doua în topul bolilor infecțioase care fac cele mai multe victime. Pe termen lung, rata mortalității a scăzut cu 45% față de 1990, iar numărul de oameni care s-au îmbolnăvit a scăzut cu 1,5% pe an.

Problema este că aproximativ 3 milioane de persoane sunt încă nediagnosticate, afirmă OMS.

“Faptul că trei milioane de oameni nu primesc tratament în fiecare an explică de ce avem atâtea decese evitabile din cauza tuberculozei. Consolidarea sistemelor de sănătate, în special în statele cu incidență majoră a afecțiunii, ne-ar ajuta să găsim o cale pentru a eradica această boală”, a comentat Mike Mandelbaum, directorul organizației TB Alert.

Cele mai multe persoane care s-au îmbolnăvit de tuberculoză în 2013 au fost în Asia de Sud-Est și Pacific, în India s-au înregistrat 24% din numărul total de cazuri și în China, 11%. Tuberculoza rezistentă la medicamente, mai dificil de tratat și vindecat, a reprezentat 3,5% din cazurile noi de boală înregistrate anul trecut.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.