Operaţii de chirurgie digestivă transmise în direct din România la Roma

0

Dr. Cătălin Copăescu, şeful Departamentului Chirurgie Generală Delta Hospital, specialist în chirurgia obezităţii, a realizat vineri două operaţii de chirurgie digestivă laparoscopică care au fost transmise în direct la al 22-lea Congres de chirurgie digestivă care se desfăşoară la Roma, conform unui comunicat al Delta Hospital.

Prima intervenţie, de gastrectomie longitudinală (Gastric Sleeve), presupune îndepărtarea a 80% din stomac şi are ca effect reducerea senzaţiei de foame şi stimularea senzaţiei de saţietate. O a doua operaţie, de bypass gastric, presupune construirea unui rezervor gastric de circa 25 cmc astfel încât alimentele ocolesc o porţiune însemnată din intestinal subţire, ceea ce ajută la reducerea absorbţiei caloriilor.

Congresul de chirurgie digestivă din Italia (http://www.laparoscopic.it) este un eveniment care include atât expuneri ştiinţifice, cât şi demonstraţii practice constând în intervenţii chirurgicale transmise în direct, realizate de medici din Europa, SUA, Africa şi Asia. Cătălin Copăescu este medic primar chirurg acreditat în chirurgie laparoscopică şi chirurgie bariatrică. (D.B.)

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.