Oradea, Arad și Timișoara găzduiesc campania “Spune DA! Susține donarea de organe!”

0

Campania “Spune DA! Susține donarea de organe!”, desfășurată de Asociația Transplantaților din România, va ajunge în orașele Oradea pe 21 octombrie, Arad, pe 22 octombrie și TImișoara, pe 23 și 25 octombrie. Demersul își propune creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la importanța dezvoltării unui curent favorabil în societatea civilă privind donarea de organe pentru a veni in ajutorul numarului mare de pacienți de pe listele de așteptare,  pentru care transplantul reprezintă singura soluție.

“Activitatea de transplant este esențială pentru un sistem medical modern. Acordăm o atenție deosebită pentru această activitate medicală. Acțiunile pe care le-am derulat au permis remunerarea coordonatorilor de transplant, deblocarea de posturi și creșterea numărului de spitale care să poată efectua operații de transplant. La fel de importantă este conștientizarea importanței actului de donare care poate salva astfel vieți. Salut inițiativa Asociației Transplantaților din România care atrage atenția asupra donării și aspectelor acesteia, de la aspecte legale la cele care țin de activitatea de transplant, mai ales că România este pe primul loc în acest an în Europa în ceea ce privește creșterea procentului de transplant”, a declarat Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Ziua de campanie, în fiecare oraș, cuprinde o conferință de presă, distribuirea de materiale informative privind donarea, precum și o ceremonie cu aprinderea de lampioane în memoria donatorilor.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.