Păr mai des prin diminuarea perioadei de latență a bulbilor piloși

0

Vichy Laboratories a lansat un nou produs de îngrijire a părului care stimulează creșterea unor fire noi prin diminuarea perioadei de latență dintre ciclurile de creștere a părului. Tratamentul Neogenic se bazează pe acțiunea Stemoxidinei, o moleculă descoperită în laboratoarele L’Oreal; aceasta favorizează buna funcționare a celulelor stem care stau la baza creșterii noilor fire de păr.

„Într-o viață de om există 15-20 de cicluri de creștere a părului. Între acestea, intervine o fază latentă care poate dura între două și 12 luni. Stemoxidina este prima moleculă cu acțiune biomimetică ce mimează mediul hipoxic, necesar unei bune funcționări a celulelor stem. Astfel, ca urmare a tratamentului se obține o densitate capilară mai mare datorită scurtării fazei latente, iar o treime din bulbii capilari sunt treziți sub efectul stemoxidinei”, a explicat prof. dr. Călin Giurcăneanu, șeful Clinicii de Dermatologie și Alergologie din cadrul Spitalului de Urgență Elias București, prezent la evenimentul de lansare a produsului.

Ca rezultat, după trei luni de tratament, s-a obținut apariția a 1700 de fire noi de păr, au demonstrat studiile clinice. „Dacă dorim să tratăm căderea părului, atunci putem folosi Amilexil care frânează acest proces, dacă însă este vorba de cazuri în care părul este foarte rar și scalpul vizibil, Neogenic este mai potrivit, stimulând creșterea unor fire noi de păr. Produsul este testat pentru scalpul sensibil și nu conține parabeni”, a spus Enida Sitescu, manager de produs pentru Vichy.

Produsul se folosește câte o monodoză pe zi și va fi disponibil în două variante: pachetul cu 14 monodoze (217 lei), pentru două săptămâni și cel cu 28 de monodoze (339 lei) pentru o lună. Specialiștii recomandă realizarea de una, două cure pe an pentru obținerea celor mai bune rezultate.

About Author

Raluca Bajenaru

Leave A Reply