Parteneriat intre Hospice Casa Sperantei si Ministerul Sanatatii

0

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolăescu, a stabilit un parteneriat cu organizaţia Hospice Casa Speranţei pentru realizarea unei strategii naţionale în domeniul îngrijirilor paliative. Discutiile au avut loc pe fondul unei intalniri intre oficialul roman si Excelenţa sa domnul Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Protocolul de colaborare va conţine obiectivele propuse şi un calendar de lucru astfel încât măsurile luate de ambele părţi să fie conturate într-un program naţional în domeniul îngrijirilor paliative cu linii bine definite, scopul final fiind îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor şi familiilor acestora.

O altă temă abordată în cadrul discuţiilor a fost legată de migraţia medicilor, ministrul Eugen Nicolăescu precizand că exodul medicilor din sistem afectează în mod direct și pe termen lung starea de sănătate a românilor. De aceea, unul dintre obiectivele sale prioritare este acela de a asigura un număr adecvat de medici în România, astfel încât pacienții români să beneficieze de servicii medicale de calitate.

Una dintre soluţiile prezentate de către Ministrul Sănătăţii a fost salarizarea medicilor în funcţie de performanţă, astfel încât medicii români să fie motivaţi să rămână în ţară şi să-şi continue cariera profesională în sistemul de sănătate românesc. Excelenţa Sa domnul Martin Harris şi-a arătat disponibilitatea de a sprijini echipa ministerului cu documentaţie pentru ca bunele practici britanice din sistemul de sănătate să poată fi un exemplu pentru modelul românesc.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.