Pe site-ul existaunerou.ro puteţi susţine programul de voluntariat în acordarea primului ajutor

0

Programul „Există un erou în fiecare dintre voi”, desfăşurat de  Societatea de Salvare Bucureşti  în parteneriat cu Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov este, începând de astăzi și online – www.existaunerou.ro .

Site-ul oferă posibilitatea tuturor celor interesaţi să fie voluntari în cadrul proiectului de a se înscrie online, dar şi de a susţine programul prin redirecţionarea celor 2% din impozitul pe venit sau prin donaţii.

Proiectul “Există un erou în fiecare dintre voi” are ca scop educarea populaţiei din regiunea Bucuresti-Ilfov pentru utilizarea tehnicilor de prim ajutor, în contextul în care tot mai mulţi oameni îşi pierd viaţa din cauza faptului că nu le-a fost acordatat la timp asistenta. În orice urgenţă de grad 0 sau 1, acţiunea în primele 7 minute de colaps face diferenţa între viaţă şi moarte. Deşi o inimă poate fi repornită şi după 30 de minute de stop cardio-respirator, leziunile la nivel cerebral sunt ireversibile.

Prin acest proiect, voluntarii înscrişi în program care se afla pe o distanţă de maxim 1000 de m de victima sunt alertaţi imediat ce se înregistrează apelul 112 şi ajung în maxim 5 minute pentru a acorda primul ajutor. Aceştia acţionează conform ultimelor protocoale în vigoare pentru stabilizarea pacientului până la sosirea echipajului specializat.

Printre ambasadorii „Există un erou în fiecare dintre voi” care s-au alăturat pro bono acestui proiect, fiind conștienți de importanța cunoașterii tehnicilor de prim ajutor sunt: Dr. Cristian Grasu, Presedinte Asociația Serviciilor de Ambulanță din România, Dr. Alis Grasu, Manager General Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), Lucian Mândruță, Andrei Ștefanescu (Alb Negru), Kamara Ghedi (Alb negru), Florin Grozea, Florin Chilian, Mihai Margineanu, K.I.M., Florin Grigore, Ionut Andras și Alex Porro (Benetone Band).

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.