Peste 5300 de absolvenți ai universităţilor de medicină şi farmacie vor concura pe 3778 de locuri la rezidențiat

0

Dintre cei 5371 de candidați, cei mai mulţi s-au înscris pentru locurile şi posturile scoase la concurs în domeniul medicină (4142), 931 au optat pentru locurile şi posturile din domeniul medicină dentară, iar restul de 298 vor susţine concursul pentru domeniul farmacie, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului. În această sesiune, dintre cele 3778 locuri şi posturi scoase la concurs, 3558 sunt pentru medicină, 250 pentru medicină dentară şi 170 pentru farmacie.

La fel ca anul trecut, şi în acest an, concursul se va desfăşura, descentralizat, în şase centre universitare din ţară: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Timişoara şi Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie, pe baza tematicilor anuntate. Ca noutate, în acest an, organizarea concursului de rezidenţiat pe post se face şi pentru spitalele clinice şi judeţene, nu numai pentru spitalele mici, ca un element de susţinere a tinerilor medici pentru continuarea carierei profesionale în ţară. De asemenea, numărul posturilor scose la concurs nu s-a mai stabilit aleator, numai pe criterii istorice, ci în funcţie de dinamica de personal din ultima perioadă.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.
Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.