Peste 700.000 de dolari, donați de Guvernul SUA pentru renovarea Spitalului din Ghimpați, județul Giurgiu și a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Iași

0

 

Guvernul SUA va dona 410.000 de dolari pentru renovarea Spitalului din Ghimpati, judetul Giurgiu, precum și 300.000 de dolari pentru renovarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria”, ambele proiecte fiind finanțate de Comandamentul European al SUA (EUCOM).

La Spitalul din Ghimpați, banii vor fi folosiți pentru renovarea fațadei, a acoperișului, schimbarea ferestrelor și ușilor, punerea la punct a sistemului electric și de încălzire. Aproximativ 25.000 de cetateni care traiesc in Ghimpati si in imprejurimi vor beneficia de acest proiect.
În cazul Spitalului de Urgență pentru Copii din Iași, vor fi renovate zidurile, vor fi schimbate podelele, ferestrele și sistemul electric de la etajul trei al spitalului, proiectul contribuind la imbunatatirea serviciilor de sanatate oferite copiilor care traiesc in aceasta regiune a tarii.

In 2012, guvernul SUA a contribuit cu 1,32 milioane de dolari la imbunatatirea serviciilor de sanatate, care au inclus aceste doua proiecte si un sistem de tele-medicina pentru Ministerul Sanatatii, finantat de Agentia de Agentia Americana pentru Comert si Dezvoltare (USTDA). Alte proiecte ale EUCOM includ modernizarea heliportului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Constanta, renovarea dispensarului din Cincu, renovarea dispensarului “Nicolae Balcescu” din judetul Constanta, renovarea aripii unui spital din Harsova, finantarea Initiativei pentru Sanatatea Femeilor din Romania si un program de constientizare privind tuberculoza.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.