Pfizer preia portofoliul de vaccinuri comercializate de Baxter

0

Compania farmaceutică Pfizer a achiziţionat portofoliul de vaccinuri comercializat de Baxter în cadrul unei tranzacţii de 635 milioane de dolari. În cadrul tranzacţiei, Pfizer va achiziţiona şi o parte a fabricii Baxter din Orth, Austria, unde aceste vaccinuri sunt produse.

Portofoliul de vaccinuri comercializate de Baxter cuprinde două produse. Unul dintre vaccinuri protejează împotriva meningitei produsă de meningococul serogrup C (MenC), infecţie care poate fi fatală pentru 10% – 15% dintre pacienţi; 30% până la 50% dintre supravieţuitori pot fi sever afectaţi fizic, social şi mental. MenC este unul dintre serogrupurile de meningococ cu cea mai mare prevalenţă în multe regiuni ale lumii, iar vaccinarea cu acest vaccin s-a dovedit a fi foarte eficientă. Cel de-al doilea vaccin protejează împotriva encefalitei determinată de muşcătura de căpuşă, dacă aceasta este infectată cu virusul encefalitei (TBE). Virusul TBE provoacă mii de îmbolnăviri neuroinvazive în Europa şi Asia. Vaccinul este aprobat în 30 de ţări şi este comercializat de mai bine de 30 de ani, fiind produs în peste 120 de milioane de doze începând cu anul 1976.

“De mai bine de un deceniu Pfizer este lider mondial în prevenţia bolilor pneumococice. Muncim din greu pentru a aduce pe piaţă vaccinuri inovative care previn şi tratează boli grave. Prin această achiziţie vom adăuga portofoliului nostru încă două vaccinuri de înaltă calitate care salvează vieţi”, a apreciat Susan Silbermann, preşedintele Diviziei de Vaccinuri a Pfizer.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.