Pierderea sarcinii, studiată cu ajutorul embrionilor modificați genetic

0

Cercetătorii din cadrul Institutului Francis Crick din Londra intenționează să utilizeze embrioni umani modificați genetic pentru a studia infertilitatea, potrivit bbcnews. Embrionii urmează să fie distruși după cercetare.

Oamenii de știință din China au anunțat anul acesta că au modificat genetic embrioni umani – o premieră mondială. Embrionii nu au fost destinați utilizării pentru fertilizarea in-vitro, dar au existat opinii potrivit cărora acest demers ar putea duce la crearea de copii cu gene modificate.  Tehnica este cunoscută ca ”editare genetică” și poate face schimbări precise la nivelul ADN-ului, însă orice modificări vor fi trecute mai departe generațiilor viitoare dacă ar fi ca embrionii să fie folosiți pentru reproducerea umană.

Cercetătorul principal, Dr. Kathy Niakan, a explicat că scopul este de a înțelege de ce gene este nevoie pentru ca embrionii umani să se dezvolte cu succes. Embrionii care vor fi folosiți în cadrul cercetării vor fi donați prin consimțământ informat, în plus față de terapia in-vitro. Șeful institutului, prof. Robin Lovell-Badge, a adăugat că utilizarea acestei tehnici pentru a schimba genele embrionilor destinați reproducerii umane ar fi “prostească” în acest moment.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.