Plata arieratelor ar putea crește cu 800 de milioane bugetul Sănătății în 2014

0

Salariile personalului din sistemul medical nu vor crește în cursul acestui an, a spus Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, în cadrul Consiliului Naţional Lunar al SANITAS, la care a fost prezent astăzi. Motivul este lipsa banilor, în condițiile în care numeroase fonduri sunt îndreptate spre plata arieratelor.

“În 2013 foarte multe fonduri din bugetul MS le îndreptăm pentru plata arieratelor, astfel încât suntem în imposibilitatea de a ne gândi la creşteri salariale. Dacă vom plăti arieratele şi nu vom mai face altele, anul viitor vom avea un buget mai mare cu 800 milioane de euro, ceea ce înseamnă o sumă destul de importantă pentru un domeniu atât de sărac”, a subliniat Nicolăescu.

Eugen Nicolăescu a menționat că, la nivelul Ministerului, se află în pregătire un set de politici publice pentru  intervalul 2014-2016, în urma strategiilor judeţene care vor fi finalizate şi transmise până la începutul lunii iunie a.c.. Ministrul Sănătăţii intenţionează ca, în trimestrul IV al acestui an, strategia naţională să fie finalizată în baza acestor documente, astfel încât să poată fi gândit şi elaborat Planul multianual pentru reforma sanitară.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.