Precizări MS privind percheziţii la unele spitale, distribuitori de medicamente şi companii farmaceutice

0

Având în vedere perchezițiile organelor de anchetă în unele spitale, clinici de oncologie, distribuitori de medicamente şi companii farmaceutice, în cadrul unui dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie, Ministerul Sănătăţii condamnă practicile prin care medicii pot fi influențați la prescripție de către companiile farmaceutice.

“Am făcut o prioritate din implementarea de instrumente care să eficientizeze sistemul și care să reducă pierderile financiare, ca de exemplu introducerea cardului național de sănătate și actualizarea prețurilor la medicamente. Mai mult, anul trecut, Ministerul Sănătății a înăsprit condițiile de acces în cadrul comisiilor de specialitate şi, printr-un ordin, au fost clarificate situaţiile de incompatibilitate prin extinderea ariei de conflict de interese pentru medicii din comisiile de specialitate. De asemenea, anul acesta, conform prevederilor contractului cadru, furnizorilor de servicii le este interzis să încheie contracte de prestări servicii în urma cărora să obțină comision pentru îndrumarea pacienților către un furnizor sau altul. Astfel de anchete ca cea de astăzi sperăm să descurajeze faptele de corupție”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății consideră că stoparea acestui tip de comportament a unei părți a corpului medical este benefică pentru sistemul sanitar, pentru personalul medical și pentru pacienți deopotrivă.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.