Premiile The Parc pentru susținerea și dezvoltarea medicamentelor

0

The Parc (Pharmaceutical Applied Research Center) își marchează aniversarea de cinci ani prin lansarea Premiilor The Parc, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul companiei farmaceutice Zentiva din Praga, potrivit unui comunicat de presă.

„Suntem mândri că lucrăm alături de următoarea generație de oameni de știință, oferindu-i experiența propriu-zisă a dezvoltării de medicamente”, a spus dr. Pavel Calta, Director Executiv. “Prin lansarea Premiilor The Parc, premii care includ două categorii, oferim participanților recunoașterea pe care o merită și sperăm că mulți dintre ei vor continua să-și desfășoare cariera în cercetarea și dezvoltarea medicamentelor”.

The Parc le permite doctoranzilor să obțină experiență în industria chimică, tehnologia pharma, biofarmacie și cercetarea clinică. Deoarece colaborează cu parteneri academici din întreaga Europă, The Parc oferă de asemenea un program de mentorat. În cadrul acestuia, oameni de știință recunoscuți oferă supervizare prin asistență zilnică și își împărtășesc cunoștințele. În prezent, participă la acest program 25 de doctoranzi. De la înființarea programului, au absolvit opt persoane, dintre care patru s-au alăturat Zentiva. În ceea ce-i privește pe restul de absolvenți, doi au decis să-și desfășoare cariera în mediul academic, extinzând rețeaua științifică The Parc, iar doi lucrează la alte companii farmaceutice.

„Suntem extrem de recunoscători Zentiva pentru că susține The Parc, oferind absolvenților noștri și cadrelor universitare oportunitatea de a colabora cu experți din industrie, pentru a aborda împreună cele mai mari provocări din sănătate. Aș dori să felicit câștigătorii și să le doresc succes în viitoarea lor carieră”, a spus Prof. dr. ing. František Štěpánek.

Platforma The Parc a fost creată în asociere cu trei parteneri universitari: Universitatea de Chimie și Tehnologie din Praga, Facultatea de Științe de la Universitatea Charles și Institutul de Chimie Organică și Biochimie al Academiei de Științe din Cehia.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.