Președintele Asociației Europene pentru Studiul Diabetului, prof.dr. Andrew Boulton, prezent la seminariile Departamentului de Neuroștiințe al UMF Cluj-Napoca

0

Prof. dr. Andrew Boulton, președintele Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD) și prof. dr. Michael Brainin, fondator și fost președinte al European Stroke Organisation (ESO) vor fi prezenți joi, 19 februarie, la Cluj-Napoca, în cadrul unui seminar organizat de UMF “Iuliu Hațieganu”, în care neurologi și diabetologi din Marea Britanie, Austria, Germania și Ungaria vor dezbate aspecte legate de repercursiunile pe care diabetul zaharat le are asupra sistemului nervos central și periferic, în principal neuropatia diabetică.

Principalele teme ale evenimentului vizează diabetul zaharat și accidentele vasculare cerebrale, rolul insulinei la nivelul creierului, impactul durerii neuropate asupra neuroplasticităţii sistemului nervos central, durerea neuropată și implicațiile sale asupra sindromului de picior diabetic, microscopia confocală a corneei, tratamentul polineuropatiei diabetice simptomatice, precum și strategii terapeutice de restabilire a microcirculației la persoanele în vârstă, se arată într-un comunicat de presă.

”Mă bucur că Seminariile Departamentului de Neuroștiințe al UMF Cluj-Napoca reușesc să aducă împreună nume atât de mari ale medicinei internaționale și naționale. Este o onoare pentru noi ca personalități precum prof.dr. Andrew Boulton, președintele EASD, și prof.dr. Michael Brainin, fondator și fost președinte al European Stroke Organisation (ESO), au acceptat invitația de a ne împărtăși din bogata lor experiență profesională. Programul științific pe care l-am pregătit este la un nivel de exigență  ridicat, pentru o cât mai bună educație medicală continuă a profesioniștilor români, în beneficiul pacienților. Am ales să organizam aceste eveniment academic legat de neuropatia diabetică, în parteneriat științific cu Societatea de Neuropatie Diabetică, întrucât prevalența și incidența acestei afecțiuni sunt foarte ridicate în rândul persoanelor cu diabet zaharat. În plus, abordarea bolii reprezintă în continuare o provocare atât pentru cercetători, cât și pentru medicii practicieni”, a declarat prof.dr. Dafin Mureșanu, președintele Societății de Neurologie din România.

Lectorii evenimentului sunt: prof.dr. Andrew Boulton (președintele Asociației Europene pentru Studiul Diabetului), prof.dr. Michael Brainin (fondator și fost președinte European Stroke Organisation (ESO)), prof.dr. Dafin Mureșanu (președintele Societății de Neurologie din România), prof.dr. Peter Kempler (președintele ales al Asociației de Diabet din Ungaria), prof.dr. Ovidiu Băjenaru (președinte de onoare al Societății de Neurologie din România), prof.dr. Dan Ziegler (deputy director la Institutul de Diabetologie Clinică din Düsseldorf), conf.dr. Ioan Andrei Vereșiu (președintele Societății de Neuropatie Diabetică), Prof. dr. Gabriel Prada (director medical Institutul de Gerontologie şi Geriatrie ”Ana Aslan”), dr. Tudor Lupescu (vicepreședinte Societatea de Neuropatie Diabetică).

La eveniment sunt invitați diabetologi și neurologi din toată țara, precum și alți profesioniști implicați în managementul persoanelor cu neuropatie diabetică. Evenimentul face parte din Seminariile Departamentului de Neuroștiințe al UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și va avea loc la Amfiteatrul ”Iuliu Hațieganu” (str. Gh. Marinescu, nr. 23), în data de 19 februarie. Manifestarea se adresează exclusiv profesioniștilor din domeniul medical, este creditată cu puncte EMC, iar participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.