Primele zile ale cardului național. CNAS solicită calm și înțelegere

0

Peste 9.000 de utilizări concomitente ale cardului național au fost realizate astăzi la primele ore ale dimineții, potrivit unui comunicat de presă al CNAS. Până la ora 11, la Help desk s-au primit peste 75 de sesizări de la furnizorii de servicii medicale care au întâmpinat probleme la utilizarea cardului. Acestea se aflau în curs de soluționare și nu puneau în pericol funcționarea sistemului, s-a menționat în comunicatul respectiv.

“Principala preocupare a CNAS este ca introducerea cardului național de sănătate să nu îngreuneze sau să blocheze accesul pacienților la servicii medicale. Facem  apel la furnizori și pacienți, în egală măsură, să înțeleagă importanța introducerii acestui sistem și să privească cu înțelegere și calm eventualele probleme inerente apărute la implementarea unui sistem de mare anvergură și complexitate. Vom rezolva toate aceste probleme cu profesionalism”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS care a subliniat că problemele inevitabile la implementarea unui astfel de proiect de anvergură vor fi rezolvate cu calm și profesionalism de către specialiști.

CNAS a solicitat furnizorilor de servicii medicale să respecte legislația în vigoare și să acorde serviciile cu card de sănătate celor care l-au primit, dar și fără card de sănătate celor care încă nu au intrat în posesia lui. Cei care întâmpină probleme cu utilizarea cardului au la dispziție help-desk-ul CNAS, organizat în acest sens.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.