Primii pacienţi libieni au sosit în România

0

Un transport aerian cu 37 pacienţi din Libia, însoţitorii acestora şi medici libieni a aterizat seara trecută pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, Otopeni. În funcţie de evaluarea şi triajul pacienţilor, care s-a efectuat la Tripoli, aceştia vor fi îndrumaţi pentru tratament în mai multe unităţi sanitare din Bucureşti, ca parte a ajutorului umanitar acordat de țara noastră Libiei, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

O echipă mixtă a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Afacerilor Externe (compusă dintr-un reprezentat MAE şi cinci medici români) s-a deplasat, în perioada 26-29 decembrie 2011, la Tripoli, pentru a stabili, cu sprijinul Ambasadei României, termenii acordării de ajutor umanitar Libiei. Delegaţia a fost condusă de subsecretarul de stat din Ministerul Sănătății, dr. Raed Arafat.

Echipa medicală a examinat la Tripoli aproape o sută de pacienţi libieni răniţi în urma conflictului dintre grupările revoluţionare şi forţele loiale regimului Gadhafi. În urma evaluărilor şi triajului medical, s-a stabilit ca 42 de răniţi din diverse oraşe libiene să fie preluaţi şi trataţi în spitale din România. Se așteaptă ca aceştia să ajungă în România în prima jumătate a lunii ianuarie 2012, transportul urmând să fie asigurat de partea libiană.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.