Primul vaccin împotriva Ebola dă rezultate încurajatoare

0

Prima încercare de a dezvolta un vaccin împotriva virusului Ebola a dat rezultate promițătoare, potrivit jurnalului medical the Lancet, citat de BBC News. Testele care au implicat voluntari din SUA și Uganda au demonstrat că, deocamdată, vaccinul este sigur și determină un răspuns imun la ambele populații, ceea ce încurajează alte teste aflate în desfășurare în Mali, Statele Unite și Marea Britanie, au spus oamenii de știință.

“Acesta este primul studiu care demonstrează siguranța și apariția unui răspuns imun ca urmare a utilizării unui vaccin experimental la nivelul populației africane. Este încurajator, având în vedere că cei expuși cel mai mult riscului de infecție trăiesc în Africa, iar pentru populațiile africane ne-am confruntat cu diminuarea protecției prin vaccin pentru alte afecțiuni”, a spus Dr Julie Ledgerwood, cercetător principal. Potrivit studiului, 57% dintre voluntarii din Uganda care au fost vaccinați au dezvoltat anticorpi pentru virusul Ebola.

Totuși, este nevoie de teste suplimentare pentru a vedea dacă anticorpii sunt suficient de puternici și durabili pentru a crea o protecție împotriva bolii. Virusul Ebola a ucis peste 6.900 de oameni în Sierra Leone, Liberia și Guinea, cele mai afectate țări.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.