Privatizarea spitalelor, unul dintre principalele obiective ale noii legi a sănătății

0
Unul dintre obiectivele cele mai importante ale noului proiect legislativ privind organizarea și funcționarea sistemului sanitar îl constituie eliminarea spitalelor din rândul instituţiilor bugetare, a afirmat Vasile Cepoi, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății și șeful echipei care reprezintă instituția în cadrul dezbaterilor privind legea Sănătății, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.
“Această condiţie de instituţie bugetară limitează posibilităţile de management, fapt care creează o serie întreagă de disfuncţionalităţi. De exemplu, la ora actuală avem probleme cu angajarea personalului din spital pentru că numărul de posturi trebuie aprobat de Ministerul Finanţelor”, a explicat Vasile Cepoi.
Secretarul de stat în cadrul Ministerului a afirmat că structura noii legi se conturează, fiecare dintre partenerii de dialog realizând propuneri în cadrul dezbaterilor. Vasile Cepoi a adăugat că obiectivele noului proiect rămân aceleaşi şi anume reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate, reorganizarea spitalelor şi calitatea serviciilor medicale.
Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar au continuat la Ministerul Sănătăţii și în cursul zilei de astăzi când echipa ministerului s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei Spitalelor din România.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.