Producția Zentiva România, în creștere cu 50%

0

Producția fabricii deținute de Sanofi în România, fosta fabrică Sicomed București, preluată ulterior de Zentiva, va crește cu 50% până în 2016 ca urmare a investițiilor făcute în ultimii ani și în special datorită introducerii tehnologiei pe bază de peleți, o tehnologie modernă de producere a pastilelor prin acoperire, pentru eliminarea treptată a substanței active. Creșterea de producție va fi direcționată exclusiv în creșterea exporturilor.

Compania sărbătorește în acest an 50 de ani de existență a fabricii, înființată în 1962 de regimul comunist și deținătoare a unora dintre cele mai cunoscute branduri românești de medicamente – algocalmin, antinevralgic, extraveral, dicarbocalm, distonocalm.

“Una din opt cutii de medicamente care se vând în farmaciile din România este produsă de Sanofi”, a spus Jacques Nathan, country manager Sanofi România și președintele Consiliului de Administrație al Zentiva SA.

Sanofi deține pe piața din România o cotă de piață de 8,4%, o treime din vânzările pe piața românească (în volume) și un sfert (ca valoare) fiind reprezentată de ceea ce este produs la Zentiva SA.

Din cifra de afaceri a Sanofi în România, 30% este reprezentată de medicamentele cu prescripție, 21% de OTC-uri, 15% de diabet, 5% vaccinuri, 3% enzime, 26% alte produse cu prescipție.

Simona Cocoș, director general Zentiva România, a subliniat încrederea românilor în algocalmin, care a fost votat pentru șapte ani la rând cel mai de încredere analgezic, și în Gerovital.

Deschiderea secției de peleți a însemnat începerea transferului mai multor produse în România, care anterior nu erau produse în unități deținute de Sanofi, proces care va continua.

“Exportăm în 13 țări, până în 2016 vom exporta 40 de produse în 27 de state. Acum principalele piețe sunt Marea Britanie, Franța și Germania”, a declarat Margareta Tănase, director Operațiuni Industriale Zentiva România.

Specialiștii companiei au calculat că dacă s-ar pune una lângă alta toate pastilele produse în cei 50 de ani s-ar putea înconjura Pământul de câteva ori, iar puse una peste alta ar acoperi distanța de la Pâmânt la Lună.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.