Prof. dr. Irinel Popescu, ales președinte al Asociației Europene de Chirurgie – ESA

0

Prof. dr. Irinel Popescu a fost desemnat președinte ales al Asociației Europene de Chirurgie (European Surgical Association – ESA), în urma adunării generale care a avut loc cu prilejul congresului ESA, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la București.
Peste 200 de chirurgi, nume sonore din acest domeniul la nivel european, s-au reunit în perioada 4 -6 mai la București pentru cea de-a 24 ediție a acestui eveniment.
Ca președinte ales al organizației chirurgilor europeni, Prof. Irinel Popescu își va exercita mandatul în perioada 2018 – 2019.
Reuniunea de la București a chirurgilor din Europa a însemnat, potrivit cuvântului de bun venit adresat participanților de prof. Irinel Popescu, “o excelentă oportunitate de a face schimb de informații clinice și științifice asupra celor mai noi dezvoltări și provocări în domeniul chirurgical”.
În completarea programului științific, participanții au făcut cunoștință cu istoria Bucureștiului și au avut prilejul de a asculta, la Ateneul Român, Orchestra medicilor “Ermil Nechifor” sub bagheta dirijorului Iosif Ion Prunner și sunetele viorii Stradivarius mânuite de inegalabilul Alexandru Tomescu.
Împreună cu organizația profesională a chirurgilor din Statele Unite, ESA editează revista “Annals of Surgery”, unde vor fi regăsite și parte din lucrările prezentate la București.
Înființată în 1993, Asociația Europeană de Chirurgie reunește numele sonore ale chirurgiei din statele din Europa, conducători de departamente clinice și de cercetare. Următoarea reuniune a chirurgilor europeni este programată să se desfășoare în 2018 la Trieste, Italia.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.