Prof. Dr. Ovidiu Băjenaru, Prof. Dr. Margit Șerban și Prof. Florin Mihălțan, printre laureații Galei Premiilor de Excelenţă Medica Academica

0

Prof. dr. Ovidiu Băjenaru – Spitalul Universitar de Urgență București, Prof. Dr. Margit Șerban – Spitalul “Louis Țurcanu” Timișoara, prof. Florin Mihălțan, Institutul de Pneumologie “Marius Nasta” și chirurgul Vlad Brașoveanu, Institutul Clinic Fundeni, au fost premiaţi aseară la Gala Premiilor de Excelenţă Medica Academica, eveniment organizat anual de compania TARUS Media pentru a promova excelenţa în sănătate, aflat la cea de-a șaptea ediție.

În atmosfera selectă a restaurantului Elisabeta, Gala a fost deschisă de Delia Budurcă, Redactor -Şef Medica Academica şi de Valentin Tarus, preşedintele TARUS Media.

Înainte de acordarea premiilor, actorul, regizorul și scriitorul Dan Puric a vorbit publicului despre implicarea medicilor în practicarea artei, precum și despre rolul profesiei medicale în societate. Pe parcursul serii au interpretat la vioară și pian piese clasice și colinde Dr. Silvia Nica și Dr. Remus Nica, care fac parte din Orchestra Mondială a Medicilor, și pianista Smaranda Ilea.

Premiile de Excelenţă ale revistei Medica Academica au fost acordate de un juriu condus de academician prof. Victor Voicu, secretar general al Academiei Române.

Prof. Irinel Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale şi membru al Boardului Consultativ, a acordat primul premiu, Premiul „Dan Setlacec” pentru cea mai bună realizare în chirurgie, Conf. dr. Vlad Brașoveanu – Institutul Clinic Fundeni, iar Prof. Constantin Ionescu-Tîrgoviște a acordat Premiul Fundaţiei Academician Nicolae Cajal” doctorului Paul GAGNIUC – Institutul Național de Diabet “Nicolae Paulescu”, pentru contribuția la realizarea “hărții” insulelor pancreatice.

Prof. dr. Ovidiu Băjenaru – Spitalul Clinic Universitar de Urgență București a primit Premiul de Excelență pentru contribuția la dezvoltarea școlii românești de neurologie, laudatio fiind rostit de Academician Prof. dr. Victor Voicu. Prof. dr. Margit Șerban – Spitalul “Louis Țurcanu”, Timișoara a fost premiată pentru întreaga activitate, iar premiul a fost înmânat de prof. dr. Irinel Popescu.

Premiul de Excelență „Strategii în sănătate” a fost oferit prof. dr. Florin Mihălțan pentru contribuția la conștientizarea publică a consecințelor fumatului și la implementarea reglementărilor antifumat în România. Prof. dr. Adriana Mihaela Ilieșiu, Spitalul “Th. Burghele”, București a primit Premiul de Excelenţă pentru întreaga activitate, acesta fiindu-i înmânat de Carmen Iacob, product manager Krka.

Prof. dr. Eduard Apetrei a primit Premiul de Excelență pentru carte medicală, conferit pentru apariția volumului “Cardiologie Clinică”. Un alt premiu, pentru excelență în Educația Medicală Continuă, a fost acordat Prof. dr. Petru Mircea, exponent al școlii medicale clujene. Premiul de Excelență pentru performanță în management spitalicesc a fost acordat Prof. Dr. Doina Dimulescu, manager, Spitalul Elias. Dr. Cătălin Cârstoveanu, de la Spitalul “Marie Curie”, a primit Premiul de Excelenţă pentru performanță și devotament în îngrijirea nou-născuților.

Conf. dr. Diana Păun, din partea Președinției României, a primit Premiul Medica Academica pentru promovarea cercetării științifice medicale. Un premiu de Excelență pentru contribuția la realizarea revistelor medicale a fost acordat colaboratorilor Tarus Media fără de care publicațiile nu ar putea ajunge lună de lună la cititori. Premiul a fost înmânat de către Valentin Țăruș și Roxana Tudor, redactor-șef BMJ România lui Florin Carp, Adrian Baltag, Cornel Mănăilă, Dan și Simona Verman.

Parteneri ai evenimentului: ViaViticola Sarica Niculițel, Ivatherm, Agentia de turism Metropolis, Herbalife, Premier Spa, Florăria Magnolia, Stephanie Anais, Terra Santa, Cofetăria Naturalia, Jamieson, Lierac, Schlumberger, Farmaciile Remedia.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.