Prof. univ. dr. Maria Moţa, membru în Consiliul Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului

0

Consiliul Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului a ales-o ca membru pe prof. univ. dr. Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, cu ocazia Adunării Generale a EASD, nominalizare care reprezintă o confirmare a activității sale profesionale.

„Alegerea mea ca membru în Consiliul EASD este o onoare, dar și o mare responsabilitate. Diabetul zaharat continuă să fie o problemă la nivel mondial şi consider că munca în echipă şi colaborarea transfrontalieră se numără printre priorităţile actuale în managementul eficient al acestei afecţiuni. Drept urmare, voi promova în continuare importanţa schimbului de idei între medicii diabetologi pentru reducerea incidenţei şi prevalenţei patologiei metabolico-nutriţionale. În această calitate voi continua efortul de a lupta cu toate mijloacele împotriva diabetului, în primul rând pentru conştientizarea publicului larg dar şi a oficialităţilor politico-administrative asupra creşterii epidemice a acestei patologii, dar şi asupra riscului indus de diabet”, a declarat prof. univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a fost înființată în 1974 ca societate membră a Uniunii Societăţilor de Ştiinţe Medicale (USSM), ulterior a Asociaţiei Medicale Române, sub conducerea prof. dr. doc. Iulian Mincu. Ea reprezintă continuarea Societăţii de Nutriţie şi Boli Metabolice, înfiinţată în anul 1957 în cadrul USSM.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.